O mnie

 

mgr inż. Ewelina Rembelska
specjalista d/s żywnosci i żywienia

Jestem absolwentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Ukończyłam Wydział Technologia Żywności na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Studia inżynierskie i uzupełniające magisterskie zdałam z wynikiem bardzo dobrym, jednak chcąc doskonalić swoją wiedzę z zakresu żywienia, skończyłam Podyplomowe Studia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w zakresie Poradnictwa Żywieniowego i Dietetycznego.

Jako Członek Polskiego Towarzystwa Dietetycznego, staram się czynnie uczestniczyć w rozpowszechnianiu wiedzy z zakresu żywienia.

Jestem niezwykle ambitna i skrupulatnie dążę do osiągnięcia zamierzonego celu. Bardzo angażuję się w wykonywaną przez siebie pracę i pomoc innym.

Od wielu lat staram się propagować zdrowy styl życia, którego wprowadzanie rozpoczęłam od siebie samej. Według mnie, złotym środkiem do osiągnięcia pełni zdrowia jest stosowanie prawidłowo zbilansowanej diety w połączeniu z aktywnością fizyczną dostosowaną do swoich możliwości. Sama zmagając się w przeszłości z poważną chorobą, przekonałam się, że sposób żywienia i uprawianie sportu są nieodzownymi elementami do osiągnięcia pełni zdrowia.

Specjalizuję się w leczeniu nadwagi i otyłości oraz chorób dietozależnych. Wspomagam dietetycznie osoby prowadzące aktywny tryb życia, kobiety ciężarne i karmiące oraz osoby z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi.


,,Twoje pożywienie powinno być lekarstwem" Hippokrates z Kos (460r.p.n.e.-370r.p.n.e.)-grecki lekarz.

Ścieżka zawodowa